Håhåjaja

Det är jobbigt att både vara mamma till tre valpar och sköta en blogg samtidigt ska ni veta! Ni får inte skälla på mig när jag uppdaterar sällan, ni får tänka på att jag har fullt upp med valparna - ni kommer faktiskt i andra hand ;)

Det är många som ber om en bild på fadern till de små, tyvärr har vi ingen för tillfället, men tills vi fixat en så kan jag ju beskriva honom! Han har samma teckning som mig, dvs svart med ljusa fötter, bröst, ögonbryn etc. En skillnad där är att han är mer guldfärgad på de ställena och inte nästan vit som jag är. Man kan se på valparna att de kommer få just den guldiga färgen på tassarna. Förövrigt så har han en likadan svans som mig, dvs en "spetssvans", böjd upp mot ryggen om ni förstår. I storleken så är han snäppet mindre än mig fast väger lite mer, han har ju muskler! Sen eftersom han är halv pekingese så är hans nos kortare än min, dock verkar valparna få min nos... Ja det är ungefär så jag kan beskriva honom, men ska försöka fånga honom på bild någon gång!

Här kommer fler bilder på valparna, men ni ska veta att det är svårt att få til några bra bilder när de krälar runt precis hela tiden!!


Trolla ÄLSKAR att ligga och sova i min svans!


Men hon älskar däremot inte att vara med på kort - som ni ser här!


Därför får man passa på när hon sover...


...men när hon vaknar blir hon så här arg på kameran igen! (Faktiskt så gäspar hon här, men ändå!)


I går var det kramkalas - men i dag är det pussar som gäller! :)


Hungriga är dom mest hela tiden!


Man får passa på att tvätta dom medan de äter!


Strandad val eller trött valp??


Nej nu får det vara nog med bilder, tillbaks till gruppgoset!

Kort uppdatering

Ja nu blir det en lite kort uppdatering här, vet att ni bara vill se bilder, men de kommer också ;)

Alla valparna har tappat sina navelsträngar nu och det ser fint ut! Annars äter de bra och har gått upp mycket på bara dessa få dagar. Jag är lite orolig av mig och vill helst inte att matte och husse ska gå ut ur rummet för då sätter jag mig i hallen så att jag kan se dem ute i vardagsrummet och så valparna bakom mig i sovrummet. Därför fick valparna vara med ute i vardagsrummet lite ikväll och det gick ganska bra!

Vad mer...hmm...jo jag har sugmärken på tuttarna av allt ätande - aj! De har ju en tendens att suga på en och samma tutte hela tiden de små...

Ja, ni struntar väl i allt detta - så här kommer bilder istället!


Två på en, men bara det är varmt så är vi nöjda!


Tröttsamt att vara mamma!


Kramkalas!


Vi tycker om att sova tillsammans om ni inte redan förstått det :)


Trolla har somnat på den varma vetekudden


Stooora Trulls


Trixie ser lite missnöjd ut - haha!


Sover sött


Knasig sovställning


Nej nu ska vi fortsätta sova - god natt allihopa!

Två dagar gamla


Mys i mammas päls


Lilla flodhästen


Supertrötta Trolla


Alla tre tillsammans är nästan lika stora som pappas hand


Alice tvättar så fint


Gud så mysigt!


Sover tätt tätt intill varandra medan mamma är iväg för att äta


Dag två

I dag är det min andra dag som mamma och än så länge går det galant! Jag bryr mig väldigt mycket om de små liven och vill inte lämna dem någon lång stund. Jag som hatar värme blir lite varm i valplådan så ibland springer jag ut till matte och husse för att kyla mig och få gosa lite med dem, men efter cirka 30 sekunder så springer jag tillbaks till valparna igen!

Alla valpar mår bra hittills och de har gått upp ganska mycket allihopa vilket är ett bra tecken!

Förvörigt är det väldigt lugnt här hemma, mycket sovande, mysande och ätande. Här kommer lite bilder så att ni får se hur mysigt vi har det!


Trixie sover gott inklämd mellan sina ätande syskon


Alice passar på att sova medan alla valparna äter


Superlilla Trolla som är lätt som en fjäder


Den störste av dem alla; Trulls!

Namn

Medan jag ligger och sover tillsammas med mina barn så har matte & husse bestämt namn åt de små! Trixie, Trolla och Trulls blir det! :)

Alldeles slut, måste fortsätta mitt sovande/mysande. 

/Världens bästa mamma

Bilder på mina sötnosar


Första tjejen, 150 gram!


Andra tjejen, 139 gram!


Sist men absolut inte minst, pojken på 165 gram!



Trötta jag och de två töserna i väntan på pojken


Alla tre!

Mer bilder kommer inom kort, men nu ska vi bara vila resten av kvällen, tack för allt stöd - vi ses snart!

Nu har de kommit!

Kl 13:00 började jag få värkar och 14:00 var den första ute, en liten flicka! 15:20 kom det en till liten flicka och så slutligen 16:10 kom det en liten pojk! Så nu är det tre friska underbart söta valpar här hemma. Jag tar hand om dem jätte bra, tvättar dem hela tiden. Matte och husse får hålla i dem en liten stund men jag måste titta på!

Bilder och mer information kommer så fort vi har lite ork! Nu ska vi bara myyyyysa! <3

Dagen D

I dag ska jag bli mamma! :)

Varken jag eller matte har sovit på hela natten (för husse gick det dock bra...). Jag har legat och flämtat och bäddat precis hela tiden! Nu vid åtta på morgonen så tog matte ut mig för att få kissa lite, sen tänkte hon ta en liten promenad men det tänkte inte jag! Jag kastade mig mot dörren och sprang så fort i trapporna att matte inte hann med. Nog känner jag att det är något på gång...

Matte pratade nyss med veterinären som sa att de ska komma i dag innan halv nio ikväll (24 timmar efter min lägsta temp). HJÄLP! Om 12 timmar ska de alltså vara här...

ÖNSKA MIG LYCKA TILL - JAG BEHÖVER DET NU!

Dag 59

Nu är klockan två på natten och mitt 59e dygn har startat... Min temp har nu sakta gått upp och ligger nu på 37,4, detta borde alltså innebära att valparna ska komma inom några timmar. MEN, fortfarande inga andra större tecken. Flåsar och bäddar lite men inte överdrivet. Om det stämmer som alla säger att valparna kommer cirka 12 timmar efter den lägsta temperaturen, i mitt fall alltså 36,3 som jag hade kl 20:30 så borde valparna komma inom sex timmar...? Ja vi får se hur det här går helt enkelt!

...

Har inte mycket annat att säga än att min temp nu är på 36,3!!! För er som inte är hund kanske jag ska berätta att en normal temp hos en hund är 38-38,5, dock är jag lite onormal och brukar ha runt 37,8, men fortfarande är 36,3 väääldigt lågt! Snart 12 timmar sedan vi märkte tempnedgången och fortfarande har det inte hänt något mer...usch vad jobbigt detta är!

Väntan

Tiden går långsamt här hemma, inget nytt har hänt, tempen är fortfarande låg. Här är min temp under denna dag;

10:00: 37,1
11:00: 37,0
12:00: 37,0
13:30: 36,9
14:00: 37,1
14:30: 37,0
15:00: 36,5
16:00 37,1 (efter promenad)
16:30: 36,6
17:00: 36,7
18:00: 36,5
18:30: 36,9

Som ni ser har den hållt sig låg nu i cirka tio timmar, det innebär att valparna kan komma närsomhelst! I normala fall är tempen nere 12-24 timmar innan valparna börjar komma ut, dock så kan det taupp till 36 timmar när man är förstföderska som jag är. Kommer de inte alltså innan imorgon kväll så får vi ringa veterinären och kanske göra kejsarsnitt. Men förhoppningsvis går allt bra och jag ligger här med några friska valpar inom ett dygn! :)

Matte och husse förbereder här hemma för fullt. Alla redskap (så som nappflaska, slemsug, sax mm) är kokade och ligger nu i folie redo att användas. De har klippt sina egna naglar och tvättat händerna ordentligt. De har desinfekterat mina tuttar och min snippa så att varken jag eller valparna ska få några baciller, dessutom har jag borstat tänderna så att min mun är ren när jag ska slicka de små rena.

Tillbaks till väntan nu, snälla låt det komma snart och att allt går bra!


Nu ni...

För en timme sedan var min temp nere på 36,5!!! Tog en liten promenad för att lätta på trycket och nu har den gått upp till 37,1 igen...hmm...ja jag vet inte vad jag ska göra mer än att bara vänta och se?

Jag visar fortfarande inga andra tecken på att det skulle vara på g...visst jag har inte ätit på hela dagen och det är ju lite märkligt, men ändå... Ligger mest och bara sover, är inte det minsta berörd.

Jaja, som sagt uppdateringar kommer när något nytt händer! Håll tummarna för mig allihopa!

Tro det eller ej...

... men nu är jag nere på 36,9! Trots att jag varit ute och gått en sväng! Nu är det bara att vänta och se, kommer dom eller inte? Vad tror ni? ;)

37,0!!!

Japp ni ser rätt, nu är min temp nere på 37,0...VAD ÄR DET SOM HÄNDER???

Dag 58

Fem dagar kvar! Dock så är min temp nere på bara 37,1 just nu...ojojoj - är det något på gång?! Matte ska ta tempen på mig nu en gång i timmen för att hålla ordentlig koll. Konstigt nog så visar jag inga andra tecken så antagligen är det falskt alarm, men jag kommer hålla er uppdaterade om det händer något nytt!

Dag 56

Glad Kristihimmelsfärd på er!

Här sitter jag, en ny/uppdaterad Alice! Min mage har blivit klippt så att valparna ska ha det rent och fint när de äter, jag har blivit schamponerad, duschad och fönad, fått öronen rena och så borstat mina små tänder! Nu är jag redo för valparna, tänk vad roligt att de är här om cirka en vecka!

Eftersom det bara är en vecka kvar nu så tar matte tempen flera gånger om dagen för att hålla koll, än så länge ligger den runt 37,4-37,8, så när den börjar gå ned mot 36 är det äntligen dags! Som sagt, allt är klart nu och nu består endast dagarna av väntan...usch så jobbigt det är! Jag ligger bara och vilar hela tiden, suckar och piper till lite då och då när valparna sparkar för mycket.

Husse och matte tycker nästan att det är lite läskigt att känna på magen nu för tiden för de kan tydligt känna huvuden, ben och armbågar. Känns så konstigt att de ligger bara några millimeter ifrån oss. De tror fortfarande att det är tre stycken så det ska bli spännande att se om de har rätt...

Nu ska jag ha lite fredagsmys i soffan med en godisbit, vi hörs snart och då är det inte långt kvar!


Kossan ville hälsa på mig men jag ville mest gosa med matte!


Mys i valplådan!

Dag 54

God eftermiddag!

krHär ligger jag i min nya/uppdaterade valplåda och njuter. Jag skrev ju härom dagen att det sista var köpt inför valparna men i dag blev det alltså lite till... Eftersom valplådan hade blivit lite låg efter alla lager med kartonger, täcken, mattor och fäll vi lagt i så behövde vi göra den högre för att valparna ej ska kunna trilla ur. Därför köpte vi en till pallkrage och satte på över. Sen tyckte vi att det blev lite ogosigt så vi klädde kanterna med tyg så att det skulle bli lite mjukare - nu ska vi nog trivas som fiskar i vattnet....eller som valpar i en valplåda! :)

Vi köpte även lite grejjor till valparna så som matskålar, en spade att plocka bort deras bajs med och så lite leksaker. Leksakerna tyckte jag om och ville ha allihopa på en gång, men det är valparnas så jag får minsann hålla mig!

Förövrigt är det inte mycket nytt. När husse och matte vaknade imorse så såg de att jag hade bäddat som en galning och slitit upp alla täcken och dessutom har min temp gått ner...hmm, undrar om något kan vara på gång? Men jag tror inte det, tempen kan visst gå lite upp och ner sista veckan men från och med nu får husse och matte ha koll på mig utifall valparna skulle få för sig att komma lite tidigt!


Valparnas leksaker fick godkänt!


Lite mysigare - lite bättre, god natt!

Dag 52

Hej och förlåt för att jag inte skrivit på länge! Har ju haft gäster här i helgen så har tyvärr inte haft tid.

Svårt att uppdatera varje dag när valparna ej kommit än då det inte händer så jätte mycket. Men valparna sparkar på som bara den - liiiite jobbigt tycker jag att det är. Matte och husse är dock lika intresserade fortfarande och vill känna och titta på magen hela tiden, och snäll som jag är låter jag dom göra det.

Matte har ringt runt till x antal veterinärer för att be om lite råd och fråga vart man ska vända sig utifall att något skulle gå snett, så nu har vi en lista med cirka tio telefonnummer att ringa, så det ska nog gå bra. Alla veterinärer har sagt samma sak och det är att det troligtvis kommer gå galant då de raser jag har i mig inte brukar ha några problem alls - så vi får hoppas på det!

Dag 52 i dag som ni ser och det innebär ju att från och med imorgon så klarar sig valparna om de föds! Knasigt att det har gått så fort, om en och en halv vecka är de här...känns mycket märkligt, men väldigt roligt.

Nu är det tillbaks till sängen som gäller, skriver när jag har något nytt att berätta! :)

Dag 49

Hej allihop!

Nu har jag precis varit på promenad (som vanligt!) och har precis kommit hem. Vi gick till djuraffären för att köpa de sista (?) grejjorna innan valparna kommer. Det blev en fäll som jag och valparna ska sova på för att hålla värmen, så just nu håller matte och husse på att bygga om lite i min valplåda för att få till allt - det är mycket att tänka på ska ni veta! Nu kommer vi ha pressening, två lager kartong, filtmatta, fyra lager tjockt täcke, två trasmattor och slutligen denna fäll under oss, så om vi inte håller värmen nu vet jag inte vad!

Förövrigt är det inte så mycket nytt förutom att jag bara blir tröttare och latare för varje dag som går. När vi gick hem från djuraffären så fick matte i princip släpa fram mig så vi får nog börja gå lite kortare promenader nu, dock får jag inte bli för lat för jag måste ju ha bra kondition när det är dags för valpningen!

Valparna sparkar på precis som i går så jag antar att även denna kväll kommer spenderas på rygg... Dessutom får vi ju gäster i morgon i form av Sandra och Martin så jag får nog låta dem känna också, annars blir de nog besvikna! :)


Denna bild är någon vecka gammal men jag tyckte jag var så fin så ni får se den ändå!


Varför sover matte i valplådan???

Stora nyheter!

Ja nu kände jag att jag var tvungen att skriva här trots att klockan är alldeles för mycket, men jag har STORA nyheter! Hela kvällen har jag nämligen spenderat på rygg då husse och matte har suttit och tittat på mina sparkande bebisar! Dom är helt i extas här hemma, men jag förstår dom! :) Precis som matte sa redan i morse så verkar det som att det är åtminstone tre stycken för det kommer tydliga sparkar från tre helt olika håll. Gud så spännande! Man känner alltså inte bara sparkarna utan man SER dem.

Nej nu ska jag försöka sova lite mitt under sparkandet - önska mig lycka till!

Dag 48

Puh! Nu har jag precis varit ute på promenad vilket var rätt jobbigt, både fysiskt och psykiskt. Matte älskar nämligen inte bara mig utan alla sorters djur så när vi var på en bondgård här i närheten så klappade hon lamm, kaniner och massor andra djur vilket gjorde mig galen! Jag skällde inte men pep så det lät som om jag skulle dö...gud vad larvig jag är!

Men i morse ska ni veta hände det roliga saker! Matte satt och kände på min mage och helt plöstligt så sparkade det till från alla håll och kanter, husse påstår att det var inbillning men matte är säker - och jag med! ;) Matte gissar på att hon åtminstone kände tre stycken så vi får väl se om hon har rätt - inte långt kvar nu! I dag är det nämligen dag 48 och från och med dag 53 så kan valparna överleva om de föds - bara fem dagar kvar! Men förhoppningsvis väntar de ett litet tag till, två veckor eller så skulle vara bra!

Nu har jag precis ätit och nu är det dags att gå och lägga sig igen, det är ungefär så mina dagar ser ut nu för tiden, men snart blir det ändring på det! :)


Så här ser största delen av min dag ut nu för tiden!

Trött

God kväll!

Denna dagen har gått ganska långsamt och jag har mest sovit. Jag hälsade på Seppi (han som jag syndade med) en liten sväng förut och där fick jag minsann godis! Annars har det som sagt varit lugnt, och inget nytt har hänt - jag är fortfarande lika tjock och har inte visat några nya tecken på dräktighet, men jag är ganska så säker ändå! :)

Härom dagen när jag och husse var ute och gick så mötte vi en kvinna och ett barn som vi även hade träffat några minuter för flera vekor sedan. Kvinnan berättade att denna lille pojke sedan dess varit så besatt av mig att han tjatat om mig hela tiden och döpt ett hundgosedjur till Alice...det tyckte jag var lite creepy! Men det är klart - är man finast i världen så är det ju svårt att undvika att få beundrare! ;)

Nu ska jag hoppa upp och gosa med husse och matte i soffan, så länge kan ni titta på lite bilder från när vi var ute och gick i förr går!









God natt!

Dag 47

Hej alla mina vänner!

I dag är det dag 47 och det innebär att om allt går som det ska så kommer valparna vara här inom cirka två veckor!! Jag hoppas verkligen att allt går bra så att det verkligen kommer ut åtminstone en frisk liten sak, och så måste ju jag må bra med såklart!

Matte och husse har snart förberett klart inför valpningen, de har byggt en mysig valplåda där vi ska bo, köpt nappflaska i fall någon av valparna skulle vara lite för svag för att äta själv, slemsug för att suga ut fostervatten ur mun och näsa på dem när de kommer ut, bomullshandskar och glidslem för att kunna hjälpa till i fall någon av dem skulle ha svårt att komma ut, desinfektionsmedel för att vara rena om händera hela tiden så att inte jag får några av deras baciller, ingredienser till mjölkersättning utifall att jag ej skulle kunna ge någon mjölk, valpfoder, samlat på sig högvis med tidningar etcetera. Men förhoppningsvis behöver i princip inget av dessa redskap användas, men det är bra att vara förberedd för allt!


Några av alla saker som kan vara bra att ha, allt för att jag ska kunna hänna mig trygg!

Mina promenader

God kväll!

Jag tänkte att ni skulle få se lite bilder på hur det brukar se ut när vi är ut och går, och medan ni tittar och njuter av fina mig så ska jag springa ut och ta ännu en långpromenad! :)





















Visst verkar vi ha kul?!

Dag 45

Hej och förlåt för den dåliga uppdateringen men det tar på krafterna att vara dräktig!

I går var jag ute och gick en lååångpromenad i över två timmar. Jag sprang på krokiga stigar och doppade tassarna i en stor sjö. Vi mötte en annan hund som skällde lite på mig men hennes matte tyckte att jag var supersöt och önskade mig lycka till med valpningen.

Jag äter fortfarande som en häst och i går var jag uppe på 6,5 kg! Alltså har jag gått upp 1,5 kg på en månad - det ni! Jag är så tjock att knappt husset eller matte orkar bära på mig längre.

I dag har jag inte gjort så mycket än förutom att ha varit ute och kastat boll, jag höll i rätt länge men nu är jag supertrött och ligger bara och sover.

Jag tänkte lägga in lite bilder på min mage så ni får se hur stor den har blivit!

Så här stor skillnad har det blivit på cirka två veckor!


Dag 43

Hej mina få men trogna läsare!

I natt vaknade husse och matte av att jag var uppe och åt, inte lite heller utan sisådär en kvart non-stop! Men är man hungrig så är man. Jag åt så mycket att jag i morse vaknade av att matte väckte mig (!) för att gå och köpa ny hundmat. Denna gången blev det valpfoder, och satan i gatan vad gott det var!

När vi var i affären så var det en tant som tittade på mig och sa att jag var en fet liten hund, så nu är det tydligen inte bara matte och husse som inbillar sig utan jag har nog lagt på mig något kilo trots alls!

Matte har precis tvättat alla mina skålar och nu för tiden har jag en matskål och en vattenskål i köket OCH en matskål och vattenskål i sovrummet - det tycker jag är bra!

Snart ska jag ta med husse och matte ut på långpromenad, först ska jag bara vila lite.


Detta är min nya supergoda mat!

Dag 42

Hej alla mina vänner!

I dag är det 42 dagar sedan jag syndade med grannpojken. Förhoppningsvis resulterade detta i att det om sisådär 21 dagar kommer ploppa ut en valp eller två - spännande!

Hittills har allt gått bra, dock mådde jag ganska illa vecka tre och vägrade att äta. Nu däremot äter jag som en häst, fast fortfarande inte lika mycket som Jens! :)

I dag upptäckte husse och matte att mina tuttar ser lite märkliga ut, istället för små spenor börjar de nu bli lite rundare och större, detta ska hända vecka sju så de blev inte oroliga - bara glada! Dessutom tyckte de att de kände små rörelser i magen, förhoppningsvis blir det mer av det nästa vecka.

Nu ska jag gå och lägga mig och vila igen, det är det jag gör allra mest just nu. Man måste ju vara utvilad när de små valparna kommer för då kommer nog varken jag, husse eller matte att få en lugn stund!

Jag skriver i morgon igen om jag orkar, ge gärna lite stöttande kommentarer! ;)


God natt!

RSS 2.0